Zonnepanelen kopen Westerschouwen

Zonnepanelen kopen, waar moet u op letten om uiteindelijk zo veel mogelijk energie te kunnen besparen? Totzon.nl geeft u 6 tips op voor de aanschaf van zonnepanelen, zodat u goed voorbereid de beste keuze voor uw zonnepanelen kunt maken. Zonnepanelen kopen Westerschouwen.

1. Verschillende soorten zonnepanelen: Bij het kopen van zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar de soorten, prijs en hoeveel panelen u daadwerkelijk nodig heeft.

2. Efficiency van het zonnepaneel: Uiteindelijk wil je het maximale rendement uit de zonnepanelen halen om zoveel mogelijk energie te kunnen besparen. Daarom is een van de belangrijkste eigenschappen van een zonnepaneel de efficiency. Er zijn zonnepanelen met een efficiency van 17%, maar ook met 15%. Kies altijd zonnepanelen met een hoge efficiency.

3. Capaciteit van het zonnepaneel: De capaciteit van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek, afgekort Wp. Een zonnepaneel kopen met een capaciteit van bijvoorbeeld 280 Wp levert meer op dan een zonnepaneel van 240 Wp. Maar dat laatste is ook goedkoper. Als u een beperkt dakoppervlak heeft, wilt u zonnepanelen kopen met een hoge capaciteit. Kijk in dat geval naar de eigenschap “capaciteit per m2”. Hoe hoger de capaciteit waarde, hoe meer rendement u uit uw dakoppervlak haalt en des te meer energie u kunt besparen met zonnepanelen. Maar let op: een 285Wp paneel van het ene merk brengt niet altijd meer op dan een 270Wp van een ander merk.

4. De kosten van een zonnepaneel: Als u zonnepanelen gaat aanschaffen, kijkt u natuurlijk naar de prijs. Kijk bij het kopen NIET naar de prijs per zonnepaneel, maar naar de prijs per capaciteitseenheid (Wp). Een zonnepaneel van 300Wp dat € 230,- kost is efficiënter dan een zonnepaneel van 280 Wp dat € 220,- kost. Het eerste zonnepaneel kost namelijk € 0,77 per Wp en de tweede € 0,79 per Wp.

5. Testen van zonnepanelen: Koop bij voorkeur geen zonnepanelen die door geen enkel testinstituut zijn beoordeeld. Het betreft hier meestal B-merken. Het zijn zonnepanelen die zijn geassembleerd door vrijwel onbekende fabrikanten. Alle onderdelen zijn namelijk los te koop, kijk maar eens op Alibaba. Die zonnepanelen worden in de markt heel goedkoop aangeboden en lokken mensen die hun aankoop slechts alleen op de prijs baseren. Zijn er geen testen aanwezig, dan is het raadzaam om dat type zonnepaneel niet te kopen.

6. Afmeting van zonnepanelen: Zonnepanelen zijn er ruwweg in 3 formaten. Standaard zonnepanelen (ca. 165x100cm), grote zonnepanelen (ca. 195x100cm) en kleine zonnepanelen (ca. 150x100cm). CIS zonnepanelen zijn meestal nog kleiner (125 x 100 cm). Het is vaak puzzelen om te bepalen welk formaat zonnepanelen u het beste kunt kopen. Kies daarom voor voor TotZon.nl met hun oplossingen op maat. TotZon.nl adviseert over de beste manier om uw elektra zelf op te wekken. We denken niet alleen met u mee, maar berekenen ook de besparing van de installatie voor u uit.

Duurzaam wonen?

TotZon realiseert duurzame installaties voor woningen en appartementen. Met advies en installatie voor een duurzame oplossing voor uw woning.

Offerte aanvragen

  • * Verplicht
Zonnepanelen kopen Barendrecht

Waarom kiezen voor TotZon?

Persoonlijk contact én eerlijke handel

Uitvoer geheel in eigen beheer met één vast aanspreekpunt

Beste advies samenwerking met verschillende leveranciers

Neem vrijblijvend contact met ons op, Zonnepanelen kopen Westerschouwen.

Zonnepanelen kopen Westerschouwen

Werkwijze

  • 1. Advies over een duurzame oplossing voor uw woning

  • 2. Wij stellen een legplan op voor uw dak

  • 3. U ontvangt een offerte met terugverdientijd

  • 4. We komen graag uw laatste vragen hoogstpersoonlijk beantwoorden

  • 5. Ons vakkundig team zorgt voor de installatie en oplevering