Zuiddiepjeskade 20 - 3077 WC Rotterdam
Jouw stralende keuze voor energiebesparing met duurzame zonnepanelen!

Hoe installeert Totzon een airco?

Energiezuinig
Advies op locatie, zonder verdere verplichtingen.
Efficiënter verwarmen dan met elektriciteit of gas.
Stap 
1.
Prijsopgavegesprek
Met genoegen plannen we een bezoek aan uw locatie om de situatie te evalueren, met u de mogelijkheden te bespreken en een passende prijsopgave te maken. Wat nog belangrijker is, is dat we nauwkeurige capaciteitsberekeningen uitvoeren op basis van uw specifieke behoeften. Bijvoorbeeld, als u de airconditioning ook als verwarming wilt gebruiken, kan het zijn dat u een krachtigere unit nodig heeft.
Stap 
2.
Akkoord klant
Zodra u instemt met onze offerte, plaatsen we de bestelling voor de airconditioning voor u. Doorgaans hebben we eenvoudigere modellen op voorraad, maar in het geval van complexere situaties kan er enige levertijd zijn.
Stap 
3
Stofvrij gaten boren
We maken gebruik van een speciale betonboor van het Nederlandse merk Carat om stofvrij gaten in de gevel te boren voor het doorvoeren van de koelleidingen.
Stap 
4.
Monteren van koelleidingen
De flare-verbindingen aan de zacht koperen koelleiding worden tot stand gebracht met behulp van een Rothenberger Roflare Revolver, of ze worden geperst met Conex Bänninger koppelingen. Vervolgens wordt de buitenunit verbonden met de binnenunit(s).
Stap 
5.
Afpersen met stikstof
"We zorgen ervoor dat de installatie wordt getest op 1,1 keer de maximale werkdruk. Voor moderne airconditioners gevuld met R32-koelmiddel betekent dit vaak een testdruk van 40 bar! Op deze manier garanderen we dat uw airco zelfs op de warmste dagen perfect functioneert. Belangrijker nog, het voorkomt lekkage van schadelijke koelmiddelen in het milieu!
Stap 
6.
Vacuümeren
Het vacuümproces is zonder twijfel de meest cruciale stap bij het installeren van uw airconditioning. Door het systeem te vacuümeren, wordt eventueel aanwezig water verdampt, waardoor voorkomen wordt dat het koelmiddel verzuurt en de compressor voortijdig defect raakt. Deze stap is absoluut essentieel en mag onder geen enkele omstandigheid worden overgeslagen!
Stap 
7.
Afpersen met stikstof
We hanteren een standtijd van een half uur na het vacuümproces om er zeker van te zijn dat alle vocht uit de leidingen is verdwenen. Gedurende dit halfuur voltooien we ook de elektrische aansluiting van de airconditioning. De buitenunit wordt via een werkschakelaar op het lichtnet aangesloten, terwijl de binnenunit met een stuurstroomkabel verbonden wordt met de buitenunit.
Stap 
8.
Afwerken
We plaatsen de kappen terug, installeren kabelgoten en maken onze werkplek schoon.
Stap 
9.
Afpersen met stikstof
Onze monteur gespecialiseerd in f-gassen voert verschillende metingen uit, waaronder oververhitting, onderkoeling, persdruk, zuigdruk en stroomsterkte. Dit zorgt ervoor dat we kunnen verifiëren dat de installatie correct functioneert.
Monteren van koelleidingen
De flare-verbindingen aan de zacht koperen koelleiding worden tot stand gebracht met behulp van een Rothenberger Roflare Revolver, of ze worden geperst met Conex Bänninger koppelingen. Vervolgens wordt de buitenunit verbonden met de binnenunit(s).
Stap 
10.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laten we een afspraak plannen en ontvang direct een offerte!
Totzon.nl is dé bestemming voor hoogwaardige zonnepanelen en duurzame energieoplossingen in Nederland. Met deskundig advies en een breed assortiment maakt Totzon.nl de overstap naar groene energie eenvoudig en betrouwbaar. Het platform staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid, en draagt zo bij aan een schonere energietoekomst.
Adresgegevens
Socialmedia
Onze merken
LG airconditioners

Mitsubishi Electric airco

Solis

Axitec
Copyright
©2024
Ontwikkeld door
Swartwebdesign B.V.