57 / 100

De markt voor woning-airco’s is booming. Fabrikanten verwachten dat de verkoopcijfers voor 2020 met de helft stijgen ten opzichte van vorig jaar, melden ze aan Installatie.nl. En 2019 was al een uitstekend jaar voor de aircoverkoop.

Het aantal geïnstalleerde split en multisplit-airco’s steeg de afgelopen twee jaar al fors. In zowel 2018 en 2019 noteerden de airco leverende bedrijven binnen Vereniging Warmtepompen beide jaren een groei van rond de 25 procent. Hierbij gaat het om split en multisplit-toestellen van minder dan 10 kW.

2020 wordt topjaar

Het eerste kwartaal van 2020 laat een stijging van 63 procent zien ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019, meldt de vereniging aan Installatie.nl. Wanneer de cijfers over het hele jaar doorgetrokken worden, zal de branche ongeveer de helft groeien. Hierbij wordt nog geen rekening gehouden met de tradionele piek in het koelseizoen. Exacte aantallen noemt Vereniging Warmtepompen uit concurrentieoverweging niet. Bij de Vereniging Warmtepompen zijn de meeste airco-leverende bedrijven in Nederland aangesloten.